Stress

 

Har du fået stress?

  • Har du svært ved at overskue opgaverne
  • bliver du irriteret over småting
  • sover du dårligt
  • føler du dig aggressiv, passiv eller noget andet
  • er du blevet glemsom eller husker ikke som du plejer


Hver dag er omkring 35.000 personer/medarbejdere sygemeldte på grund af stress. En ubehandlet stress kan gøre din hverdag uudholdelig

Lidt stress en kort periode kan være godt og sundt, men stress i lange perioder  er ikke godt og kan gøre dig alvorligt syg

Ofte tror de fleste af os, at det er arbejdet, der er årsag til vi bliver stressede

Stress kan opstå af for store arbejdsmængder, men stress kan også opstå som følge af eksempelvis  problemstillinger, måske på din arbejdsplads eller lignende.  Problemer på hjemmefronten kan også give stress

Du kan være i en situation, hvor du gennem meget lang tid har arbejdet meget, uden det gav dig stress-symptomer, og hvor du måske bare følte, at du havde travlt. På et tidspunkt sker der et eller andet, som du mærker stresser dig

Måske er det kun en mindre ting eller et problem, som får det hele til at vælte, fordi din mængde af stress følelser blev for meget, du blev fyldt op, og nu flyder stresssymptomerne over. Du bliver stresset og ude af stand til at passe dit arbejde, eller du har stresssymptomer af forskellig art.

Stresssymptomer kan bestå i søvnproblemer, koncentrationsbesvær, glemsomhed, appetitløshed, angst, aggressiv adfærd, eller humørsvingninger. Det kan ende med, at du mister lysten til at stå ud af sengen, bliver depressiv og  ude af stand til at gøre noget som helst. Du mærker måske ikke noget som helst, men har bare opgivet det hele.

Hver eneste dag er omkring 35.000 personer/medarbejdere sygemeldte på grund af stress. En ubehandlet stress kan gøre din hverdag uudholdelig.

Lidt stress i kortere perioder kan være godt og sundt, men stress i lange perioder og især meget stress er ikke godt og kan gøre dig alvorligt syg

Ofte tror vi det er arbejdet, der er årsag til vi bliver stressede.

Stress kan opstå af for store arbejdsmængder, men kan også opstå som følge af eksempelvis  problemstillinger, måske på din arbejdsplads, men problemer på hjemmefronten kan også give stress

Du kan være i en situation, hvor du gennem meget lang tid har arbejdet meget, uden det gav dig stress-symptomer, og hvor du måske bare  havde travlt. På et tidspunkt sker der et eller andet, som du mærker stresser dig.

Måske opstår der et mindre problem på hjemmefronten, som får det hele til at vælte, fordi dit niveau for stress blev overskredet, du blev fyldt op, og nu flyder det over. Du bliver stresset og ude af stand til at passe dit arbejde, eller du har andre stresssymptomer af forskellig art.

Symptomer kan bestå i søvnproblemer, koncentrationsbesvær, glemsomhed, appetitløshed, angst, aggressiv adfærd, eller humørsvingninger. Det kan ende med, at du mister lysten til at stå ud af sengen, bliver depressiv og  ude af stand til at gøre noget som helst. Men du mærker måske ikke noget.

Det er godt at reagere hurtigt, hvis du får stress-symptomer, så er det nemmere at komme af med igen.

Hvis du er bekymret for, om du har stress, siger familie/venner, at de er bekymret for dig,  så bør du mærke godt efter. Man kan nemlig blive sådan lidt zombie-agtig under stress; så passer man bare det man skal pr. automatpilot, men intet af det særlig godt. Og man mærker måske bare ikke noget som helst.

Søg hurtig hjælp, så du ikke når at blive alvorlig syg. Jo før du får hjælp, jo hurtigere er du tilbage på banen igen.

Spørg eventuelt om din arbejdsgiver vil betale eller give et tilskud for din behandling, så du hurtigere kan komme tilbage på arbejdet igen.

Du kan også bede din arbejdsgiver om at kontakte mig; måske kan vi indgå en form for en samarbejdsaftale, så det bliver billigere for dig og virksomheden.

Du er altid velkommen til at  ringe og tale med mig på 40 40 70 22 eller sende mig en sms, så finder vi ud af det.