Problemer kan gå begge veje, når skiftet fra barn

til voksen er en udfordring for både barnet/den unge og forældrene.

Til unge:

​​Har du behov for at tale med en voksen, som ikke er hverken dine forældre, lærer eller andre, du kender om nogle tanker du går rundt med, bekymringer eller usikkerhed?

Har du svært ved at finde din egen identitet. Er du havnet i et misbrug af enten alkohol, hashrygning eller andet misbrug. Kan du ikke se på en mur uden at få tanker og ideer til, hvad du kunne tænke dig at male der, eller andre ting som giver dig problemer?

Er din egen opvækst ikke sket i en familie, som du forestiller dig, at andres familier fungerer, og giver dette dig usikkerhed på, hvad det egentlig er du selv skal bygge op, når du flytter hjemmefra og skal skabe din egen familie og rammerne for det. Måske tror du, at alle har perfekte forældre, og at alt er i orden. Det kan give dig store problemer at forsøge at leve op til det.

Har du problemer med dine forældre.

​Til forældre

Har du nogle problemer med din teenager, som du har brug for at tale med en udenforstående om. Har din søn/datter et misbrug eller er havnet i en anden situation, som er vanskelig for dig eller for jeres familie?

Har du svært ved at give slip på dit barn og lade ham/hende arbejde mod at blive selvstændig og voksen?

Har du svært ved at finde en ny identitet for dig selv, efter dit barn er flyttet hjemmefra?