Om Susanne

(Min uddannelsesbaggrund kan du læse om nedenfor)

Min egen erfaring med livet og dets genvordigheder har beriget mig med en stor del praktisk viden og personlig erfaring og evnen til at søge i ukendt landskab efter metoder, der kunne hjælpe ud af chok og traume og diverse problemstillinger. 

Jeg har oplevet at miste nære familiemedlemmer bl.a. på grund af kræft, men også andre årsager, herunder en traumatisk oplevelse som 10-årig, Den oplevelse – sorgen og traumet - sad i mig i mange år, og var én jeg psykisk arbejdede en del med, før jeg fandt en metode, der virkede for mig.

Jeg erfarede i den læringsproces, at ikke alt kan klares alene med samtaleterapi, for sommetider skal der lidt mere til som du kan læse mere om i teksten herunder. Når det er sagt, så er jeg overbevist om, at du og jeg kan finde en måde at forløse dem på, hvis vi arbejder sammen på det.

I mange år kunne jeg ikke nævne min 2 år ældre søsters navn uden tårerne kom frem. Min søster blev nemlig dræbt af en højresvingende lastbil foran mig, da jeg som 10-årig var på vej til dans en mørk januar eftermiddag.

Én problematik var selvfølgelig sorgen og selve det traumatiske chok som situationen medførte, men noget andet som fulgte mig i rigtig mange år, var en tilsyneladende uskyldig sætning præsten sagde under begravelsen. At denne sætning skulle vise sig at have så stor betydning for mine teenageår og voksenliv, det havde jeg aldrig forestillet mig, før den dag det pludselig gik op for mig, hvordan det hele hang sammen. Når man er uddannet psykoterapeut, ja så arbejder man med sig selv gennem hele livet. Jeg gør i hvert fald.

Når man læser til psykoterapeut består de første ca 2 års uddannelse primært af selvfølgelig noget teoretisk viden og desuden af den vigtige egenterapi, altså at få arbejdet sig igennem de psykiske problemstillinger, vi næsten alle har oplevet i større eller mindre grad. Egenterapien skal man igennem, fordi en terapeut aldrig må sidde i den vildfarelse, at pågældende tror, at den problemstilling klienten lige der fortæller om, åh den kender man da godt fra sig selv.

For det kan vi ikke regne med og må slet ikke gå ud fra. Måske taler klienten om noget helt andet, denne er blevet ramt af i situationen. Derfor bør enhver praktiserende psykoterapeut være populært sagt ’clearet’ for egne problemstillinger.

At en psykoterapeut selv har været gennem diverse oplevelser, er bestemt ikke et negativ, for det giver både ballast, erfaring og viden, og det kan klienterne drage nytte af. Men det skal som nævnt være bearbejdet.

I forbindelse med studiets tema om sorg, skulle et par studerende skrive et afskedsbrev til en person vi havde mistet. Til det formål var jeg en god studerende, da jeg på det tidspunkt både havde mistet en søster, en mor og en far.

Opgaven bestod i at skrive et brev uden at overvejelser eller tanker, men bare at lade fingrene danse over tastaturet uden tanke på hvad jeg skrev. Det gjorde jeg med hovedet i skrivebordsskuffen.

DE GODE DØR ALTID FØRST

Næste dag skulle jeg læse brevet på 2 sider op for holdet. Det var chokerende, hvad jeg havde fået skrevet. Én ting sprang dog i øjnene på mig, og det var sætningen ’DE GODE DØR ALTID FØRST’, den havde jeg skrevet med versaler, og den sætning var netop én præsten havde sagt i kirken, da jeg var 10 år, men jeg havde dog slet ikke tænkt på den. Jeg blev opmærksom på den i kirken, men det var det.

Først adskillige år efter kunne jeg pludselig se en sammenhæng jeg havde antaget om, hvorfor jeg aldrig måtte blive for god, for dygtig eller for succesrig, for så skulle jeg jo dø. Så var der ingen grund til at leve mere, for så var man jo blevet god, og de dør jo først havde præsten sagt.

Det var sådan min underbevidsthed havde arbejdet med netop de ord faktisk hele mit liv.

Jeg hjælper dig med få øje på hvad der er din sætning og hjælper dig fri. Få en uforpligtende snak om hvordan jeg kan hjælpe dig

Historien lærte mig bl.a., at hvad især autoriteter, og hvad mor, far, bedsteforældre, lærere og alle de andre, kan finde på at sige til børn og unge og alle os andre, ja det kan sidde i dem i hele livet, og få dem til at tro, at de er dumme eller ubegavede, ordblinde, eller hvad det nu kan være.

At de ikke er gode nok som de er. Det er så trist det er sådan, men det er noget jeg har lært, at vi skal huske på, når vi taler med andre.

Den dag det for alvor gik op for mig, hvad de ord betød, det var en dag min søn som 10-årig skulle cykle hjem fra skole selv.

Da havde jeg det svært, for angsten for han skulle blive påkørt af en bus eller lignende, sad i mig. Men den dag havde jeg pludselig også nogle tanker om, at jeg ikke ville dø, når mine børn var så små. Jeg ville være der og se dem blive voksne.

Lige dér i det øjeblik gik det op for mig, at årsagen til, at jeg ikke skulle være den succesfulde, gode og dygtige person, var at så ville jeg jo dø alt for tidligt.

At komme gennem nogle vanskelige traumatiske oplevelser kan ikke altid blot gøres ved at tale med en terapeut. Somme tider skal der andre assisterende metoder i brug.

Jeg havde god glæde af instituttets sorgproces, men det helede ikke sorgen og mit hjerte at skrive brevet og at lære om sorgterapi.

Ubevidst havde jeg lagret nogle forfærdelige billeder af, hvad der var sket med min søster. Jeg havde fortrængt dem heldigvis, men de lå jo derinde på lagret.

Først den dag, hvor jeg oplevede en medstuderendes bisættelse, som var dræbt af en højresvingende lastbil, først den dag, hvor jeg skulle vove at defilere forbi hende åbne kiste i kirken, først der kunne jeg hele de gemte billeder af, hvordan man ser ud efter sådan en oplevelse. For hun lå så fin og hel i sin kiste, og det kunne jeg bruge til at udskifte mine skrækkelige traumatiske billeder fra min søster.

At finde den rigtige terapeut er vigtigt

Hvis man som terapeut arbejder med sig selv hele livet, så finder man også nye veje at hjælpe sine klienter på.

Jeg har selv været igennem en skilsmisse efter 20 års ægteskab og har taget en del læring og erfaringer med herfra. Med hensyn til skilsmisse-terapi og hjælp kan du læse om det på siden Skilsmisse – parat til en ny start

Hvis du har nogen spørgsmål eller er usikker på, hvad jeg kan gøre for dig og din situation, er du altid velkommen til at kontakte mig her.
Jeg træffes på telefon +45 4040 7022

Mit faglige og uddannelsesmæssige fundament

Uddannet psykoterapeut i 2005

Jeg blev uddannet psykoterapeut i 2005 i oplevelsesorienteret psykoterapi på Psykoterapeutisk Institut.


I 2010-2011 tog jeg en 1-årig psykoterapeutisk overbygning inden for eksistentiel psykoterapi og blev derefter også eksamineret psykoterapeut.


Jeg er på nuværende tidspunkt (2023) i gang med en uddannelse hos Dansk Psykoterapeutforening, en uddannelse, der er på niveau med en master, som hedder som hedder Forskningsmetoder i psykoterapeutisk praksis.


Siden 2005 har jeg praktiseret som selvstændig psykoterapeut.


Efterfølgende er uddannelsen tilført certifikat i parterapi og certificeret hypnoterapeut og hypnotisør, og jeg er uddannet som kursusinstruktør i Psykiatrifondens ’psykisk førstehjælper’-kurser. På Københavns Universitets jurastudium har jeg fx haft valgfag i konfliktmægling og retspsykologi, hvor jeg bl.a. lærte at mægle i konfliktfyldt farvand.

Psykisk førstehjælper v/ Psykiatrifonden

Jeg er uddannet kursusinstruktør til Psykiatrifondens psykisk førstehjælper-kurser.

Medlem af Psykoterapeutforeningen

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening,hvilket kan betrygge dig i, at jeg opfylder samtlige krav et medlemskab i Psykoterapeutforeningen kræver. Desuden opsætter foreningen krav og regler, som jeg som psykoterapeut forpligter mig til at følge, for at du kan sikres det allerbedste terapeutiske forløb.

Juridisk kandidatgrad

Udover mit terapeutiske virke har jeg taget cand.jur. eksamen på Københavns Universitet og den er god at have i bagagen.

Andre ting jeg også har med fra universitetet var, at jeg havde valgfag i konfliktmægling og retspsykologi, herunder en del viden om psykopati.

Leder du efter en tid?